Nieuws

Apple krijgt boete van 6,6 miljoen opgelegd door Australische rechtbank

Apple krijgt een fikse boete opgelegd van de Australische rechtbank. Recent werd namelijk bekend dat verschillende Australische Iphone-gebruikers werden door slecht functionerende iPhones.

 

Het moet niet altijd Samsung zijn die boetes opgelegd krijgt. Een Australische rechtbank heeft Apple namelijk een boete van 6,6 miljoen dollar opgelegd omdat het had geweigerd iPhones en iPad in orde te brengen die eerder nog werden hersteld met deeltjes van derde partijen.  

 

Australische Apple-gebruikers sloegen alarm wanneer hun telefoons werden geteisterd door de melding ‘Error 53’, een software-update die ervoor zorgt dat smartphones die door derde partijen worden gerepareerd, niet meer functioneren.  

 

Apple geeft toe dat het in totaal 275 Australische klanten om de tuin heeft geleid. De toestellen van de Australische gebruikers kregen daarbij de melding dat ze niet in aanmerking kwamen voor reparaties. Apple heeft sinds het hele debacle 5.000 gebruikers gecontacteerd die de melding te zien kregen.  

 

De foutmeldingen ontstonden blijkbaar omwille van een ontregeling tussen de Touch ID en de Apple Secure Enclave, hoewel het hele toestel wel aangetast was, en niet enkel de tastsensor. Apple heeft later wel een eigen oplossing aangeboden voor het probleem.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business