mark zuckerberg facebook

Facebook is een samenwerking aangegaan met TeachPrivacy en Promontory Consulting Group om zo kleinere bedrijven wegwijs te maken in databeveiliging.

Advertentie

 

Facebook en privacy, het gaat niet altijd even goed samen. In de nasleep van het Cambridge Analytica-schandaal en de inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, kampt het sociaal mediabedrijf met imagoproblemen.

 

Dat schijnt Facebook zelf ook donders goed te beseffen, waardoor het nu allerlei veiligheids- en privacymaatregelen introduceert om haar twijfelachtige imago weer op te blinken.

 

Facebook is daarom een vennootschap aangegaan met TeachPrivacy. Het sociaal mediabedrijf gaat met dit trainingscentrum de VS rondreizen om zo kleine en middelgrote bedrijven bewust te maken van databeveiliging van klanten.

 

In de EU gaat Facebook een soortgelijk initiatief op poten stellen, weliswaar in samenwerking met de Promontory Consulting Group.

 

Facebook heeft ook het beveiligingsconsultatiebureau HackerOne onder de arm genomen om beginnende developers op te leiden. De focus ligt daarbij op het veilig stellen van mobiele apps.

 

Facebook belooft ook meer educatieve initiatieven omtrent dataprivacy te zullen organiseren in de komende maanden.