Nieuws

Microsoft koopt sociaal leerplatform Flipgrid aan

Microsoft heeft het sociaal leerplatform Flipgrid aangekocht. Over de financiële details van de deal is voor de rest nog niets bekend.

 

Flipgrid is een platform waarop je video’s met educatieve content kan plaatsen en discussies daarover kan starten.  

 

De app wordt bezocht door 20 miljoen leerkrachten en studenten en wordt voornamelijk gebruikt om lesmateriaal nader te verklaren. Ideaal dus wanneer je niet goed hebt opgelet in de wiskundeles, of wanneer je net voor een examen beseft dat je niet helemaal wijs raakt uit die in hanenpoten neergekrabbelde notities. De startup kent jaar na jaar een exponentiële groei.  

 

Laaiend 

 

Dat Microsoft het populaire leerplatform aankoopt is helemaal niet verwonderlijk. De vicepresident van Microsoft, Eran Meggido is alvast laaiend enthousiast over deze ontwikkeling. “We willen ons hier sterk voor inzetten en er zo voor zorgen dat de producten die we aanbieden ook op Microsoft, Google en partnernetwerken beschikbaar zijn. Zo kunnen we leerkrachten en studenten overal ter wereld beter van dienst zijn.” Over de financiële details van de deal is wel nog niets bekend.  

 

Microsoft heeft de App al geïntegreerd in haar Office 365 Teams app. Aangezien de applicatie gericht is op educatieve doeleinden, wordt ze ook gratis aangeboden aan scholen. Scholen die al een account hadden aangekocht, worden terugbetaald.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business