Nieuws

Gmail-gebruikers krijgen nu enkel dringende notificaties

Althans, als je dat wil. Google hoopt zo haar zakelijke Gmail-gebruikers tevreden te houden. De feature is enkel beschikbaar voor Apple-gebruikers.

 

Google zorgt ervoor dat Gmail-gebruikers vanaf nu af aan geen überdringende mailtjes meer missen. De nieuwe feature is voorlopig enkel maar voor Apple-gebruikers beschikbaar. Een Google blog post laat weten dat de Android versie er “snel” zit aan te komen.

 

Controle?

 

Je hebt als gebruiker wel geen enkele controle over wat de app als belangrijk beschouwt of wat niet. De notificaties werken aan de hand van AI en machine learning en identificeren zelf berichten die je waarschijnlijk eerst zal willen lezen.

 

Dat betekent niet dat mailtjes van je CEO vanaf nu in je spamfolder zullen terechtkomen. Het is wel een minder geschikte feature voor personen die een iets minder geregeld werkschema hebben, of op basis van korte termijncontracten werken, waarbij het voor een algoritme niet altijd meteen duidelijk is voor wie je nu werkt.

 

De notificaties zijn geen automatische update van Gmail, maar een setting die je zelf dient te activeren. Dat vereist meestal dat je dient over te schakelen naar een gecategoriseerd overzicht zoals een priotaire inbox, wat sommige gebruikers dan weer minder aangenaam zullen vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business