Microsoft maakt tegenwoordig gebruik van kunstmatige intelligentie om haar updates vlotter te laten verlopen. De software maakt nu namelijk gebruik van een AI-aangedreven systeem om te bepalen welk Windows-10 apparaat eerst een update moet krijgen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Microsoft maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om systeemupdates vlotter te laten verlopen. De software maakt nu gebruik van een AI-aangedreven systeem om te bepalen welk Windows10-apparaat eerst moet geüpdatet worden.

 

De softwaregigant laat weten dat het “een veel hogere tevredenheidsgraad optekent, minder technische problemen ondervindt en minder telefoontjes ontvangt voor technische ondersteuning in vergelijking met de voorgaande Windows 10-edities.”

 

Microsoft liet eerder al een testversie van het programma lopen en verzamelde zo gegevens over de types Windows10-toestellen waarbij updates vlot verliepen. Daarna trainde Microsoft haar algoritmen om die specifieke toestellen te kunnen herstellen en hen zo te targeten voor betere updates. Microsoft voegt er nog aan toe dat kunstmatige intelligentie ervoor gezorgd heeft dat de updates nu ook sneller verlopen, wat ook geen sinecure is.