Nieuws

Samsung belooft voor 100 procent hernieuwbare energie te gebruiken tegen 2020

Samsung belooft voor 100 procent hernieuwbare energie te gebruiken in de VS, China en Europa. Te smartphonegigant stelt daarmee ambitieuze doelen voor 2020, maar rept met geen woord over India, Israël, Singapore en Japan.

 

Samsung heeft gisteren laten weten dat het haar bedrijven en fabrieken in de VS, Europa en China tegen 2020 volledig op hernieuwbare energie zal laten draaien. Die aankondiging komt er na een lange campagne van Greenpeace voor groenere bedrijven. Activisten duidden namelijk al langer aan dat Samsung achterop hinkt op haar rivalen Apple en Google wat betreft milieubewustzijn. Het doel dat Samsung zichzelf gesteld heeft, is ambitieus, to say the least.

 

Naast ambitieus is die doelstelling van Samsung ook vaag. De Zuid-Koreaanse technologiegigant belooft namelijk die hernieuwbare energie enkel expliciet voor 17 van haar 38 gebouwen over de hele wereld. Het rept echter met geen woord over de regionale kantoren in Israël, India, Japan en Singapore. Samsung weerlegt die kritiek en geeft aan dat de infrastructuur van de gebouwen in de VS, China en Europa zich beter leent tot een overgang naar hernieuwbare energie.

 

In Zuid-Korea heeft Samsung zich al geëngageerd voor de regeringsdoelstelling waarbij het nationaal gebruik van hernieuwbare energie tegen 2020 voor 20% moet gestegen zijn. Samsung zegt meer zonnepanelen en geothermische vermogensgeneratoren te zullen installeren op haar hoofdkwartier en wereldwijde locaties. Greenpeace liet zich in een blogpost alvast positief uit over het nieuws.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business