Een winkel waar je niet langs de kassa moet passeren: ook Microsoft schaaft aan software die dit mogelijk moet maken.

Advertentie

 

Microsoft sleutelt aan retailtechnologie die winkels zonder kassa’s laat draaien. Dat rapporteert persagentschap Reuters op basis van verschillende bronnen die het sprak. De stap is niet al te verrassend, aangezien het bedrijf zich steeds meer op professionele software toespitst.

 

Veel details over hoe het kassaloze systeem van Microsoft in elkaar zit heeft Reuters niet. Dat de technologie “bijhoudt wat kopers in hun winkelmandje steken” is zowat de enige precisering die de bronnen willen loslaten. Volgens hen heeft Microsoft zijn systeem al gedemonstreerd aan verschillende retailers en is het momenteel aan het onderhandelen met de Amerikaanse supermarkt Walmart.

 

Er is een grote kans dat Microsoft net als Amazon gebruik maakt van camera’s en beeldsoftware om winkelen zonder kassa mogelijk te maken. De met software uitgeruste camera’s tellen welke producten een bepaalde persoon in zijn mandje legt, en stellen op basis van de opgenomen beelden de finale afrekening samen. Het is een systeem dat Amazon al met succes toepast in zijn eigen kassaloze winkel, Amazon Go. Amazon heeft momenteel één kassaloos filiaal in Seattle, maar plant om binnenkort twee nieuwe Go-winkels te openen in Chicago en San Francisco.

Advertentie