Nieuws

Facebook dient Congres van antwoord in 452 pagina’s tellend manifest

Facebook dient het Amerikaanse Congres schriftelijk van antwoord met een manifest van 452 pagina's. De verschijning van Zuckerberg voor het Amerikaanse Congres liet namelijk een aantal vragen onbeantwoord...

 

Facebook diende op 8 juni het Amerikaanse Congres schriftelijk van antwoord met een manifest van 452 pagina’s. Mark Zuckerberg’s verschijning voor het Amerikaanse Congres was op zijn zachtst gezegd frustrerend. Wie een resem duidelijke antwoorden over het beleid van Facebook verwacht had, was eraan voor de moeite. Zo beloofde Zuckerberg regelmatig updates over de datalekken omtrent Cambridge Analytica en waren en tallozen vragen die onbeantwoord voorbij gingen. Tijdens Zuckerberg’s hoorzitting voor het Europese Parlement werd al geopperd dat de Facebookbaas de meest prangende vragen van een schriftelijk antwoord zou voorzien. Zuckerberg took a hint.

[related_article id=”174641″] 

“Thanks for your time”

In het document, dat recent gepost werd door Facebook, bedankt het sociale mediabedrijf voor de extra tijd die het van het Amerikaanse senatoren heeft gekregen om op alle vragen te antwoorden. Hoewel het document veel overbodige informatie bevat, zijn er wel enkele lichtpuntjes. Zo heeft Facebook vragen beantwoord over de data die het verzamelt van individuen die daar specifiek voor kiezen. Het sociale mediabedrijf neemt informatie op die je expliciet verschaft, met beschermingsmogelijkheden in bepaalde landen voor gevoelige informatie zoals etniciteit, religie en politieke voorkeur. Facebook heeft ook inzage in je gebruikersstatistieken en weet wat je op haar platform hebt aangekocht. Ook heeft het sociale mediaplatform bevestigd dat het informatie distilleert uit de interactie die jou direct aangaan. Dat lijken allemaal zaken te zijn die we al lang wisten.  Het is nog niet duidelijk of die antwoorden, hoe uitgebreid dan ook, de gemoederen van het Amerikaanse Congres en Facebook-gebruikers wereldwijd zullen bedaren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business