Ericsson voorspelt in haar tweejaarlijks rapport dat er tegen 2023 3,5 miljard mobiele toestellen zullen verbonden zijn aan het Internet-of-Things. Die voorspelling is bijna het dubbele van wat het telecombedrijf in november nog voorzag.

 

Ericsson voorspelt dat 3,5 miljard mobiele toestellen zullen verbonden zijn aan het Internet-of-Things tegen 2023. Dat is eerder dan verwacht. Die optimistische voorspelling is bijna het dubbele van wat het telecombedrijf in november nog voorzag. Dat heeft volgens Ericsson een goede reden. “De voorspelling voor mobiele IoT-verbindingen is bijna verdubbeld als gevolg van grootschalige implementaties in China.” Aldus Ericsson in haar tweejaarlijks rapport.

 

IoT-toestellen zoals slimme elektrische meters, flitspalen, of drankautomaten kunnen data uitzenden en ontvangen en zouden wel eens een nieuwe bron van inkomsten kunnen worden voor telecomunicatiebedrijven. Er wordt verwacht dat Noordoost-Azië, en dan met name China, een groot aandeel van alle IoT-verbonden toestellen voor zich zal nemen, meerbepaald 2,2 miljard.

 

De opkomst van 5G is een belangrijke katalysator voor de exponentiële groei van een wereldwijd IoT-netwerk. Patrik Cerwall, verantwoordelijke voor industriemarketing bij Ericsson, beaamt dat 5G-netwerken de groei van een IoT-netwerk zullen bevorderen. Hij vermeldde er nog bij dat in 2023 ongeveer 1 miljard van alle mobiele toestellen gebruik zullen maken van een 5G-netwerk. Ericsson voorspelt dat 5G nog dit jaar geïmplementeerd wordt, en dat de VS daarin de leiding zullen nemen.