Nieuws

Samsung tekent beroep aan tegen monsterboete voor schending Apple-patenten

Samsung heeft beroep aangetekend tegen haar monsterboete van 539 miljoen dollar. Die moet de Zuid-Koreaanse technologiegigant betalen voor het schenden van een aantal patenten van haar belangrijkste concurrent Apple.

 

Vorige week donderdag heeft Samsung beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank waarbij de Zuid-Koreaanse smartphonegigant een boete van 539 miljoen dollar (oftewel 460 miljoen euro) moet betalen aan Apple voor het schenden van vijf patenten. Samsung diende een verzoekschrift van wel 34 pagina’s in bij de districtsrechtbank van San José, Californië, waarin staat dat het verdict ‘overdreven’ is en niet genoeg ondersteund wordt door concrete bewijzen.

[related_article id=”174663″]

Vorige maand besliste de jury in San José dat Samsung 539 miljoen dollar verschuldigd was aan Apple voor het schenden van een aantal belangrijke patenten. Samsung heeft volgens de rechtbank drie ontwerppatenten van Apple geschonden en twee ‘gebruiksmodellen’, die beschrijven hoe smartphone-elementen precies werken. Vooral die ontwerppatenten kunnen Samsung wel eens duur komen te staan; zo eist de rechtbank 533 miljoen dollar voor de schending van de ontwerppatenten, en slechts 6 miljoen voor de overige twee gebruiksmodellen.

 

Gulden middenweg

De boete was in feite een gulden middenweg, aangezien Apple oorspronkelijk het symbolische bedrag van een miljard had geëist, terwijl Samsung haar initiële bod met 28 miljoen dollar was begonnen. De vete tussen Samsung en Apple dateert al van 2011, toen Samsung ook al 5 patenten had geschonden, en een jaar later daar een boete van 399 miljoen dollar voor opgelegd kreeg. Dat Samsung de unanieme beslissing van de rechtbank toch aanvecht, komt niet geheel onverwacht. Vorige maand lieten ze na de uitspraak van de jury nog weten dat ze “alle opties overwegen om ervoor te zorgen dat creativiteit en eerlijke concurrentie wordt mogelijk gemaakt voor elk bedrijf en elke consument.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business