Nieuws

Apple dichtbij triljoenstatus

Apple beschikt momenteel over een nettowaarde van 950 biljoen dollar en is daarmee goed op weg om het eerste bedrijf in de geschiedenis te worden met een nettowaarde van een triljoen.

 

Het geesteskind van Steve Jobs heeft momenteel een nettowaarde van 950 biljoen, net 50 te weinig om het eerste bedrijf in de wereldgeschiedenis te worden met een nettowaarde van 100 biljoen, oftewel een triljoen. Wie de groeicurve van Apple bekijkt, ziet dat erzich vanaf 2010 een exponentiële groei inzet, en dat het dus slechts een kwestie van tijd is vooraleer Apple de nettowaarde van een triljoen bereikt.

 

Apple wordt opgevolgd door Amazon, dat een nettowaarde van 819 biljoen dollar heeft, en Alphabet, met een nettowaarde van 780 biljoen dollar. Hoewel die cijfers indrukwekkend lijken, is het interessant om ze in perspectief te plaatsen. Zo zijn de aandelen van Apple in de loop van vorig jaar 32 procent gestegen, wat op zich een indrukwekkende prestatie is. Bezos is er echter in geslaagd de marktaandelen van Amazon 75 procent te laten stijgen, een cijfer waarbij de groei van Apple dan weer verbleekt.

 

Psychologisch effect

De kaap van een triljoen overschrijden kan ook een bepaald psychologisch effect triggeren; zo kunnen Apple-gebruikers een zekere trots beginnen voelen over die triljoen-status, en meer vertrouwen krijgen in de technologiegigant. Apple moet echter wel zijn status als technologische trailblazer blijven waarmaken, iets wat het niet meteen heeft gedaan op haar laatste Developers Conference vorige week. Die werd lauw onthaald door de Apple-fans, en veel bezoekers van de Conference lieten toen weten ‘underwelmed’ te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business