Ant Financial heeft in een grootschalige crowdfundingcampagne 14 miljard dollar ontvangen van zowel binnenlandse als buitenlandse investeerders. Met dat bedrag krijgt het bedrijf een nettowaarde van 150 miljard dollar en wordt het de grootste technologiestartup ter wereld.

Advertentie

 

Ant Financial heeft een slordige 14 miljard dollar aan financiering binnengerijfd om zo haar globale groei te ondersteunen. Daarmee wordt de online betaaldienst van Alibaba de grootste technologiestartup ter wereld, en bereikt het een nettowaarde van 150 miljard dollar. Ant Financial steekt met die waarde zelfs Uber Technologies voorbij. De financiering kwam van zowel binnenlandse als buitenlandse investeerders en werd gerealiseerd via een crowdfundingcampagne.

 

Ant Financial is de eigenaar van de Alipay app, het Yu’e Bao geldmarktsfonds, en haar eigen online bankservice in China, en hoopt haar diensten in een later stadium wereldwijd aan te bieden. Het bedrijf begint zich ook op de kaart te zetten als aanbieder van geavanceerde technologieën, wat in de toekomst uiteindelijk kan zorgen voor nog meer inkomsten. Zo tekende Ant Financial recent nog overeenkomsten met verschillende Chinese banken zoals China Everbright en Shanghai Pudong Development Bank om biometrische identificatie aan hen aan te bieden, evenals risicobeheersystemen die werken met kunstmatige intelligentie.