Amerikaanse overheid gaat overeenkomst aan met ZTE

De Verenigde Staten zijn een overeenkomst aangegaan met het Chinese smartphonespeler ZTE. Het bedrijf kreeg de laatste tijd te kampen met zware sancties vanwege haar economische transacties met Iran en Noord-Korea.

 

De Amerikaanse overheid is een overeenkomst aangegaan met ZTE, waarmee het voor een groot deel de druk van de ketel bij het Chinese smartphonebedrijf haalt. ZTE kreeg vooral de laatste maanden te kampen met zware economische sancties van de Verenigde Staten. Dat de VS nu een bocht van 360 graden maakt is op zijn zachtst gezegd merkwaardig. Wilbur Ross, de Amerikaanse staatssecretaris voor handel spreekt dat enigszins tegen. Zelf vindt hij het akkoord erg strikt. “Indien ze (ZTE, nvdr) de overeenkomst nogmaals schenden, moeten ze bovenop het miljard dat ze al betalen nog eens 400 miljoen dollar extra betalen.” Aldus Ross. Hij voegde er nog aan toe dat: “dit het striktste en meest omvangrijke akkoord is dat het Ministerie van Handel ooit heeft ingevoerd tegen een organisatie die exportreguleringen heeft geschonden.”

 

Boemerang

ZTE moet die boete van 1 miljard dollar betalen omdat het handelstransacties met Iran en Noord-Korea was aangegaan. Dat viel niet in goede aarde bij een aantal Amerikaanse wetgevers, en een aantal onder hen broeden naar verluidt al op een plan om de sancties tegen ZTE opnieuw in te voeren. Volgens die sancties mochten Amerikaanse bedrijven hun technologie en expertise niet meer mogen delen met ZTE, een maatregel die het bedrijf de das dreigde om te doen. Het hele debacle omtrent ZTE kadert binnen de imperialistische politiek die Trump heden ten dage tegenover China voert. ZTE en China zoeken ondertussen naar een manier om minder afhankelijk te zijn van de Verenigde Staten voor fundamentele technologie. Zo zou de agressieve Amerikaanse politiek van Trump wel eens een boemerang-effect kunnen teweegbrengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business