Amerikaanse regering zal documenten vrijgeven voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie

Het Witte Huis belooft om regeringsdocumenten vrij te geven die het onderzoek naar kunstmatige intelligentie te voeden, zo meldde Michael Kratsios, CTO van de regering Trump. Hij vermeldde daarbij niet om welke data het ging, of wie precies toegang zou krijgen tot die informatie.

 

Kratsios vertelde er in zijn speech op EmTech Next nog bij dat de regering “op zoek is naar nieuwe manieren om federale gegevens openbaar te stellen voor AI-onderzoekers. Data zijn immers een sleutelfactor voor kunstmatige intelligentie. Zo is een betere spraak- en gezichtsherkenning in grote mate afhankelijk van een gedegen databestand. De Amerikaanse regering beschikt over een gigantische databibliotheek, en wil die nu ook openstellen, als we Kratsios mogen geloven. Die ogenschijnlijk open houding valt misschien te verklaren door de grote backlash die de regering-Trump in eerste instantie geleden heeft omwille van haar lakse houding ten opzichte van kunstmatige intelligentie ten opzichte van andere landen.

 

Zo heeft China bijvoorbeeld sterk geïnvesteerd in AI. De Aziatische tijger mikt op een kunstmatige intelligentiesector die goed is voor honderd miljard dollar en de chinese overheid heeft haar onderzoekers openlijk uitgedaagd om concurrenten in andere landen voorbij te steken op het gebied van AI. Regeringen van over de hele wereld, waaronder Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en India hebben ook dergelijke initiatieven aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business