datalek

Microsoft koopt codeerplatform GitHub aan. GitHub is een open codeerplatform en wordt gebruikt door 28 miljoen programmeurs. Met de deal hoopt Microsoft haar cloudambities te consolideren en nieuwe ingenieuze applicaties binnen te halen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

GitHub behoort sinds kort toe aan Microsoft. Het technologiebedrijf introduceert daarmee een nieuwe fase in haar marktverovering, waarbij het meer aandacht wil besteden aan online softwareontwikkeling. GitHub is kort gezegd een open codeerplatform en wordt gebruikt door 28 miljoen programmeurs. Sinds GitHub in 2008 van start ging, is het altijd voorstander gebleven van het vrijelijk uitwisselen van code. Het codeerplatform ging over de toonbank voor 7.5 miljard dollar.

 

De bindende factor

Hoewel Amazon Web Services momenteel nog steeds de onbetwiste leider is op het gebied van cloud services, is Microsoft een sterke runner up. De gebruiksvriendelijke office-toepassingen en database software zijn ook beschikbaar in cloudversie. Microsoft concurreert echter niet enkel met AWS, maar ook met Google, IBM, Salesforce op cloudgebied. Al die technologiebedrijven proberen softwareingenieurs aan zich te binden, want hoe meer programmeurs er zich op een platform bevinden, des te meer applicaties er worden gecreëerd. Dat zorgt uiteraard voor meer afname van Microsoft-diensten.

Voor Microsoft gaat de GitHub deal in de eerste plaats om het versterken van haar relaties met softwareontwikkelaars. Satya Nadella, de CEO van Microsoft gaf in een blogpost nog aan dat hij ervan overtuigd is dat de deal de ambities van Microsoft wat betreft cloud computing zou consolideren, en dat Microsoft door middel van de nieuwe overeenkomst ook stelselmatig slimmere software binnenhaalt.