HGX-2

De Nvidia HGX-2 is een enorm krachtige cloudserver gebouwd om veeleisende taken in High Performance Computing en AI aan te kunnen.

Advertentie

 

De HGX-2 is gericht op de veelverbruikers in computerkracht: de cloudserver van Nvidia is krachtig genoeg om zware machine learning-algoritmes en High Performance Computing uit te voeren in de cloud.

 

Nvidia HGX-2

 

De server kan maximum 2 petaFLOPS halen bij lage accuraatheid: een enorm hoge snelheid voor een cloudserver, maar klein bier in vergelijking met de krachtigste supercomputers in de wereld. Nvidia combineerde voor de bouw van de HGX-2 16 Tesla V100 GPU’s. Die zijn met elkaar verbonden via 12 Nvidia NVSwitches, die dataverkeer tot 300 gigabytes per seconde toelaten. De fabrikant voorziet ook 512 GB aan RAM-geheugen. De hardware-opstelling maakt dat de HGX-2 in snelheid verdubbelt ten opzichte van zijn voorganger HGX-1, die vorig jaar op de markt kwam.

 

Nvidia stelt dat de combo van 16 GPU’s genoeg kracht heeft om 300 dual CPU-servers te vervangen, wat datacenters een besparing oplevert in ruimte en energieverbruik. Verder wijst Nvidia ook op geüniformiseerde architectuur die zowel AI- als HPC-taken kan draaien als een belangrijk pluspunt. “Of het nu AI of HPC-simulaties zijn, de volledige bandbreedte van taken is nu mogelijk op één enkel platform,” zo stelt Paresh Kharya, Marketing manager bij Nvidia.

 

De HGX-2 is niet meteen een product dat je eenvoudig als bedrijf kan aankopen. De server zal exclusief verkocht worden aan resellers, die de servers voornamelijk zullen aanbieden aan datacenters en cloudoperators.

 

Advertentie