eric schmidt

Ex-Googlebaas Eric Schmidt is van mening dat Elon Musk het bij het verkeerde eind heeft op het vlak van kunstmatige intelligentie, en haalde scherp uit naar de Tesla-CEO tijdens een keynote.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Volgens ex-Googlebaas Eric Schmidt moeten we ons niet te zeer zorgen maken over de onrust die Tesla-genie Elon Musk over kunstmatige intelligentie zaait. Op de VivaTech conferentie in Parijs haalde Smidt in dat verband scherp uit naar Musk. “Ik ben van mening dat Elon het bij het verkeerde eind heeft.” Volgens Schmidt ziet Musk namelijk niet in dat kunstmatige intelligentie zoveel voordelen te bieden heeft bij het verhogen van de menselijke cognitieve vaardigheden. “Hij (Musk) is bezorgd over het mogelijke misbruik van deze technologie”, aldus Schmidt. “Net als ikzelf”, voegde hij er wel nog aan toe.

 

Niet niet uitvinden? 

 

Schmidt is ervan overtuigd dat de voordelen van kunstmatige intelligentie uiteindelijk de bovenhand zullen halen, en aanleiding zullen geven tot nieuwe industrieën en daarmee ook het tekort aan werkgelegenheid de wereld zullen uithelpen. “Je vindt de telefoon niet ‘niet’ uit omdat mensen met slechte bedoelingen er wel eens misbruik van zouden kunnen maken. Nee, je bouwt een telefoon en je zoekt naar een manier om die te beschermen tegen mogelijk misbruik.”

 

Bagatel 

 

Eerder nog had Schmidt gesuggereerd dat vooral Musk’s ongerustheid over Google AI met een korreltje zout moet genomen worden omdat hij “een ingenieur en geen computerwetenschapper is”. Misschien wordt Elon’s aandeel in de moderne maatschappij daarmee toch ietwat gebagatelliseerd; aangezien hij de oprichter is van SpaceX, mee aan de wieg stond van PayPal en de productarchitect is van Tesla, een naam die niet meer weg te denken valt uit de huidige tech industry.