Op 29 mei opent Samsung wereldwijd drie nieuwe AI centra. Naast zijn thuisbasis in Seoul, en de VS, waar Samsung al goed voet aan wal heeft, zullen er centra openen in Cambridge, Toronto en Moskou.

 

Daarenboven verwelkomt het bedrijf ook nog eens 1000 extra AI experts, die aan de slag zullen gaan bij de divisie Samsung Research, het departement dat instaat voor de R&D van artificial intelligence. De Britse eerste minister, Theresa May, was alvast enthousiast over het nieuws en keek in een persbericht reikhalzend uit naar de vele “high-skilled, high-paying jobs” die het nieuwbakken centrum in Cambridge zou creëren voor de Britten. Groot-Brittannië heeft trouwens een sterke traditie wat AI betreft; zo is het de thuisbasis van SwiftKey (Microsoft) en DeepMind (Google).

 

Je virtuele assistent

 

Met deze zet legt Samsung sterk de nadruk op zijn vooraanstaande reputatie op het gebied van AI, iets waar het in de toekomst nog sterker op wil inzetten. Bixby, de AI assistent van Samsung, is daar zo’n voorbeeld van. De app is een soort virtuele assistent die ingebouwd zit in elke Samsung Galaxy S8 en later. Virtuele assistent? Klinkt dat niet verdacht veel als die andere toepassing, maar dan voor Apple? Juist ja, Bixby werd ontwikkeld door hetzelfde team dat eerder al Siri in het leven riep. Bixby laat je echter toe om je telefoon te bedienen zonder die aan te raken, iets waar Siri niet altijd in slaagde. Samsung plant om Bixby ook in te bouwen in haar eigen productlijn, zoals in televisies en koelkasten, waarmee de Koreaanse technologiegigant ook handig gebruik maakt van internet-of-things technologie. Binnenkort hoeven we niet eens meer zelf de koelkast te openen.