Paypal neemt de Zweedse betaaloplossing iZettle over voor een bedrag van 2,2 miljard dollar. "Kleine bedrijven zijn de motor van de wereldeconomie en we blijven ons platform uitbreiden om hen te helpen concurreren en online te winnen, in de winkel en via mobiel", stelt CEO van PayPal Dan Schulman.

Advertentie

 

Een onverwachte aankondiging, want iZettle had plannen voor een beursgang in Stockholm die het bedrijf 227 miljoen had moeten opleveren. Dat maakte Reuters begin mei bekend. Het online betaalplatform Paypal maakte de overname bekend in een persbericht en betaalde Paypal meer dan de geschatte marktwaarde van 1,1 miljard dollar.

 

Het Zweedse iZettle biedt betaaloplossingen aan voor bedrijven zoals onder meer kassa-applicaties en mobiele kaartlezers. “De combinatie van iZettle en PayPal zal voordelen bieden voor onze verkopers die toegang verkrijgen tot nog meer tools om hen te helpen betaald te worden, slimmer te verkopen en verder te groeien”, aldus iZettle CEO Jacob de Geer.

 

Winstgevend in 2020

iZettle verwacht in 2018 een omzet te generen van 165 miljoen dollar met een totaal verwerkt betalingsvolume van zes miljard dollar op het platform. Voorlopig is het bedrijf nog verliesgevend, maar rekent in 2020 voor de eerste keer winst te boeken.

 

Na de overname blijft oprichter en CEO Jacob de Geer aan het roer staan van iZettle. Het bedrijf zal fungeren als een integraal onderdeel binnen PayPal en Jacob de Geer rapporteert rechtstreeks aan Chief Operating Officer van PayPal Bill Ready.

Advertentie