Intel Headquarters

Het Intel OpenVINO-pakket maakt het voor ontwikkelaars makkelijker om machine learning en beeldanalyse te integreren in doorgaans niet zo krachtige IoT-toestellen.

Advertentie

 

Met de introductie van de Open Visual Inference & Neural Network Optimization toolkit, afgekort OpenVINO, bedient Intel in de eerste plaats ontwikkelaars voor het Internet of Things. Het software-pakket is ontwikkeld om krachtige machine learning-modellen in de cloud te draaien en deze beschikbaar te maken in de ‘edge’. Edge computing is een variant van cloud computing waarbij een deel van de processoractiviteit niet in het zenuwcentrum van het systeem gebeurt (meestal het datacenter), maar aan de rand (de ‘edge’) van het netwerk plaatsvindt. Dat biedt grote voordelen bij het beheer van IoT, omdat dataverkeer dan minder ver moet reizen en er dus minder energie verloren gaat en verwerkingen ook sneller kunnen gebeuren.

 

OpenVINO ondersteunt verschillende populaire machine learning-frameworks, waaronder TensorFlow, MXNet en Caffe. Dat biedt ontwikkelaars de vrijheid om hun voorkeursplatform te gebruiken om IoT-toestellen van artificiële intelligentie te voorzien via de cloud. Volgens Intel is er een stijgende vraag vanuit de markt naar IoT-toepassingen, en dan in het bijzonder IoT met beeldverwerkingscapaciteiten. Intel heeft al enkele belangrijke partners gevonden die OpenVINO zullen gebruiken, waaronder Amazon Web Services, Dell en HoneyWell.

Advertentie