Surface hub 2

Microsoft heeft een opvolger klaar voor zijn krachtige digitale whiteboard. De Surface Hub 2 onderscheidt zich door de mogelijkheid om meerdere toestellen aan elkaar te koppelen.

Advertentie

 

Twee jaar na de lancering van de Surface Hub komt Microsoft met een upgrade voor het digitale whiteboard. In tegenstelling tot het origineel zal de Surface Hub 2 maar in één uitvoering verkrijgbaar zijn: een interactief scherm van 50,5 inch met een schermverhouding van 3:2 en erg dunne bezels. Net als zijn voorganger wordt de Surface Hub 2 naar voren geschoven als een krachtige tool om vergaderingen en andere bijeenkomsten naar een hoger niveau te tillen.

 

Tiling

 

De grootste nieuwigheid naast de aangepaste afmeting is de ondersteuning van wat Microsoft ’tiling’ noemt. Hierbij kan je meerdere Surface Hubs aan elkaar linken en het beeld over alle schermen spreiden. Daarnaast maakt Microsoft het ook mogelijk om het scherm in portret-modus te draaien. De maximale resolutie van het scherm gaat ook een trapje hoger van 4K naar 4K+, al geeft Microsoft nog geen details over hoeveel pixels die 4K+ precies inhoudt.

 

Ook de software krijgt een make-over. De Surface Hub 2 draait zoals zijn voorganger op Windows 10, wat het mogelijk maakt om Windows-apps te gebruiken. Om samenwerking nog eenvoudiger te maken, heeft Microsoft op de Hub 2 de mogelijkheid geïntegreerd om met meerdere personen tegelijk in te loggen. “Dat laat hen toe om tegelijkertijd toegang te krijgen tot hun documenten en ideeën, om deze zo samen te smelten met die van hun teamgenoten, en waardoor samenwerking zo natuurlijk wordt als een meeting rond een whiteboard,” aldus Microsoft.

 

Een specifieke lanceerdatum voor de Surface Hub 2 lost Microsoft nog niet. Het enige wat het bevestigt is dat het toestel in 2019 op de markt zal komen. Vanaf 2018 zal het bedrijf de Surface Hub 2 wel al beschikbaar stellen voor tests bij enkele partners.

Advertentie