Maandag onthulde het beveiligingsbedrijf F-Secure op een persevenement in Londen hun nieuwe endpointbeveiligingssoftware. Met F-Secure Rapid Detection & Response combineert het bedrijf de voordelen van menselijke expertise en artificiële intelligentie in de strijd tegen doelgerichte cyberaanvallen.

Advertentie

 

“We bevinden ons op een keerpunt en organisaties worden gedwongen om het hoofd te bieden aan cyberdreigingen”, benadrukt Jyrki Tulokas, Executive Vice President van de afdeling Cyber Security Producten en Diensten van F-Secure. “Het is geen kwestie meer van of het je bedrijf overkomt, het is eerder de vraag wanneer je organisatie het slachtoffer wordt van deze praktijken en tijdig moet reageren op een aanval.”

 

Big data

De Rapid Detection & Response-beveiligingssoftware verzamelt voortdurend informatie over de activiteiten op bedrijfscomputers om schadelijke toepassingen en verdachte activiteiten vroegtijdig te detecteren. De endpointbeveiling beveiligt de IT-omgevingen in klein- en grootschalige organisatie en detecteert geavanceerde bedreigingen met behulp van artificiële intelligentie.

 

“Een werkwijze die veel voorkomt in moderne cyberaanvallen is het camoufleren van kwaadaardige activiteiten als iets normaals, en aanvallers vinden altijd nieuwe manieren om dat te doen”, zegt Mika Stahlberg, Chief Technology Officer van F-Secure. “Aangezien er talloze normale dingen gebeuren in een bedrijfsomgeving, is het in principe onmogelijk voor bedrijven om alleen te vertrouwen op menselijke experts of kunstmatige intelligentie om al die gegevens te doorzoeken.”

 

Artificiële intelligentie

Om dat probleem te verhelpen, analyseert F-Secure de gegevens van de IT-omgeving met behulp van artificiële intelligentie om verdachte evenementen of kwaadwillig gedrag in de digitale bedrijfsomgeving op te sporen. In grotere bedrijven is dat een opdracht die een team van beveiligingsexperten niet alleen kan klaren, en daarom neemt kunstmatige intelligentie deze dataverwerking voor zijn rekening.

 

In het Broad Context Detection-analyseproces filtert de artificiële intelligente van het Rapid Detection & Response-oplossing de vals positieve waarnemingen uit de ruwe data. Als resultaat krijgen de beveiligingsexperten een overzicht van verdachte en abnormale voorvallen op de bedrijfssystemen in de IT-omgeving die een eventuele dreiging zijn voor de veiligheid van de organisatie, of wijzen op een doelgerichte aanval.

 

 

Broad Context Detection analyseert de context van een verdachte gebeurtenis om vast te stellen of het gedrag daadwerkelijk kwaadaardig is en wijst op een eventuele cyberdreiging. Door gebruik te maken van real-time  big data-analyses met machine learning om detecties in een bredere context te plaatsen, kan de Rapid Detection & Response-oplossing bepalen of een computersysteem een beveiligingsrisico loopt, of niet.

 

Man en machine

Op het moment dat de Rapid Detection & Response-beveiligingssoftware een echte bedreigingen detecteert, stopt de software de dreiging automatisch. Het biedt ook een visualisatie van de aanval met alle getroffen endpoints en richtlijnen voor het isoleren en verhelpen van de dreiging.

 

De Rapid Detection & Response-oplossing van F-Secure is een man-en-machinebenadering en begeleidt beveiligingsexperten in het opsporen van abnormaal gedrag in de IT-omgeving van bedrijven. Ook biedt de endpointbeveiliging ondersteuning in het neutraliseren van de gedetecteerde kwaadaardige activiteiten met voorgestelde handeling zoals het isoleren van een computer of het informeren van de gebruiker.

 

Beveiligingsdeskundigen

Is een cyberaanval te complex om intern te verhelpen, dan kan je ook beroep doen op de gecertificeerde cyberbeveiligingsdeskundigen van F-Secure om een oplossing uit te werken om een aanval verder in te perken en verdere beveiligingsproblemen te voorkomen. Deze experten bieden bijkomende ondersteuning om efficiënt te reageren op kwaadwillige aanvallen.

 

Verder biedt F-Secure met de Rapid Detection & Response-oplossing bedrijven de keuze om de beveiliging via een partner te beheren, of rechtstreeks door de lokale IT-afdeling van een onderneming.

 

Met de Rapid Detection & Response-endpointbeveiliging opent F-Secure de jacht op cyberaanvallen en hackers. Voor meer informatie over de software kan je terecht op de productpagina van F-Secure.