Telecomoperator Orange brengt een ontwikkelaarspakket uit waarmee bedrijven zelf een eigen IoT-dienst kunnen uitbouwen. Het moet organisaties helpen met het ontginnen van de mogelijkheden.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Om zijn klanten de mogelijkheden van het Internet of Things te laten ontdekken, stelt telecomprovider Orange vanaf deze week een ontwikkkelingskit beschikbaar. Die NB-IoT Rapid Development Kit laat bedrijven toe om te experimenteren en hun eigen IoT-diensten uit te bouwen. Inbegrepen in het pakket naast de nodige hardware is ook gratis toegang tot het IoT-netwerk van Orange gedurende zes maanden.

 

Gemeenschapsvorming

 

“Het verschil maak je met de concrete toepassingen, procesvernieuwing en innovatieve business modellen. Precies daarom dat we nu deze kit uitbrengen. We denken dat dit onze klanten kan helpen om die innovatie te ontdekken door te experimenteren met de technologie,” zegt Ingrid Gonissen, Chief Business Officer bij Orange tegenover Data News. In de Rapid Development Kit zit onder andere een SODAQ Mbili microcircuit, een computerbordje dat compatibel is met Arduino. Verder vindt je er ook een radiomodule om met het NB-IoT-netwerk te verbinden en verschillende sensoren die allerlei data kunnen verzamelen. Een pakket kost 300 euro, exclusief btw.

 

Orange stelt dat de kit bewust laagdrempelig gehouden is, en dat bedrijven er op korte tijd praktische toepassingen mee kunnen opzetten. Het bedrijf hoopt ook een community te kunnen uitbouwen rond de doe-het-zelf-bordjes in lijn met projecten als Arduino. Orange heeft daarvoor een apart IoT-team opgericht die extra ondersteuning zullen geven.

[related_article id=”173573″]

De telecomoperator rolde eind 2017 zijn vernieuwde mobiele IoT-netwerk uit. Het netwerk combineert twee standaarden, NB-IoT en LTE-M, om klanten een betrouwbaar en stabiele verbinding te garanderen.