Bedrijven die niet kunnen of willen overstappen op Office 365, kunnen zich binnenkort aan nieuwe features verwachten met de lancering van Office 2019.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Microsoft heeft een eerste preview beschikbaar gemaakt van Office 2019. De preview is gericht op zakelijke gebruikers en brengt enkele nieuwe features met zich mee die tot nu toe alleen via een Office 365-abonnement beschikbaar waren.

 

Office 2019 omvat onder meer Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Daarnaast geeft het ook toegang tot Exchange, SharePoint en Skype for Business. Hoewel Microsoft gebruikers in de richting van abonnementsformule Office 365 probeert te duwen, blijft er vraag naar om het kantoorpakket met een éénmalige licentiekost te kunnen aanschaffen. Voor sommige bedrijven is het immers niet zo evident om de stap naar de cloud te zetten.

 

Het grote verschil is dat Office 365 continu geüpdatet wordt, terwijl bij de niet-abonnementsformule grote vernieuwingen op gezette tijd in een nieuwe update worden geconsolideerd. In Office 2019 gaat het onder meer over de toevoeging van nieuwe functionaliteiten voor gebruik met een stylus, krachtigere tools voor data-analyse in Excel, en verbeterde presentatiefeatures in PowerPoint. Die functies zijn reeds beschikbaar voor Office 365 ProPlus-gebruikers, maar ontbreken nog in Office 2016.

 

Microsoft plant een officiële lancering van Office 2019 in de tweede helft van dit jaar. Bedrijven die willen deelnemen aan het previewprogramma kunnen zich aanmelden via deze link.