Nieuws

Technologiebedrijven ondertekenen verdrag tegen cyberaanvallen

Meer dan dertig technologiebedrijven, waaronder Facebook, Microsoft, HP, ARM, Cisco en Oracle, ondertekenden een nieuw Cybersecurity Tech-akkoord met de belofte om gebruikers te bescherming tegen cyberaanvallen. Dat meldt de The New York Times.

 

De 34 technologiebedrijven, onder leiding van Microsoft en Facebook, hebben dinsdag een aantal principes ondertekend met een verklaring dat ze geen overheden helpen met het uitvoeren van cyberaanvallen en de rechten van de technologiegebruikers beschermen.

 

De overeenkomst is volgens The New York Times een eerste stap in de richting van een “digitaal Verdrag van Genève”. Een akkoord om de rechten van de technologiegebruikers te beschermen. In het akkoord vermelden de technologiebedrijven op vier gebieden samen te werken.

 

Klanten beschermen

De bedrijven werken samen om klanten te beschermen tegen toekomstige cyberaanvallen, weigeren om met regeringen overal ter wereld samen te steunen bij het lanceren van dergelijke aanvallen en werken collectief samen aan kwetsbaarheden en bedreigingen.

 

“Het beschermen van onze online omgeving is in het belang van iedereen. Daarom beloven wij – als ondernemingen die onlinetechnologieën maken en beheren – de voordelen ervan voor de samenleving te verdedigen en te bevorderen”, luidt het akkoord.

 

Hoewel de lijst van bedrijven die instemmen met het akkoord lang en uitgebreid is, hebben verschillende technologiebedrijven geweigerd om de overeenkomst te ondertekenen. Onder meer Google, Apple en Amazon weigeren samen te werken met de andere bedrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business