In 2011 was de iPhone-bouwer volgens Greenpeace nog het 'minst groene technologiebedrijf ter wereld'. Vandaag is Apple één van de koplopers.

Advertentie

 
Ondanks de doemvoorspellingen na de dood van Steve Jobs, heeft Apple een immense groei gekend in het laatste decennium. Zo prijkt het concern op stek één als grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Ook had de iPhone-maker een kwalijke reputatie in 2011 als ‘minst groene techologiebedrijf ter wereld’. Een imago waarvan het bedrijf zo snel mogelijk vanaf wou. Na stappen in zevenmijlslaarzen draait Apple nu wereldwijd op 100 procent hernieuwbare energie.
 
Alle gebouwen van Apple draaien nu helemaal op groene stroom. Hieronder vallen alle Apple Stores, kantoren, datacenters en gedeelde faciliteiten in 43 landen. “We doen er alles aan om de wereld een stukje beter te maken”, zegt CEO Tim Cook met trots. “We proberen nieuwe creatieve en toekomstgerichte bronnen van hernieuwbare energie aan te boren, omdat we weten dat de toekomst niet zonder kan. Nu gaan we kijken naar nieuwe manieren waarop we materialen in onze apparaten kunnen recycleren.”
 

Leveranciers nog niet

Hoewel Apple helemaal afstand doet van traditionele energievoorzieningen, kan niet hetzelfde gezegd worden van hun leveranciers. In totaal heeft de fabrikant 200 leveranciers, waarvan 23 zijn overgestapt op groene stroom. Binnenkort mogen we waarschijnlijk nog enkele bedrijven aan dit rijtje toevoegen. Zo hebben de fabrikanten DSM Engineering Plastics, Ecco Leathers, Quanta Computer en Pegatron aangegeven om over te stappen op milieuvriendelijke energiemethodes.
 
Het bedrijf heeft momenteel 25 projecten lopende waarbij hernieuwbare energie wordt opgewekt. In totaal wordt nu 626 megawatt aan stroom gegenereerd. Iets minder dan de helft is afkomstig uit systemen die ze vorig jaar hebben gebouwd.


Geen velden gevonden.