Wil je cybercriminelen te slim af zijn? Dan neem je best een gamer in dienst, zo blijkt uit een onderzoek van McAfee.

Advertentie

 
Heb je als bedrijf vaak te kampen met cyberbedreigingen? Tijd om een nieuwe beveiligingsonderzoeker onder de arm te nemen, maar welke kandidaten zijn het meest geschikt voor de job? McAfee zocht het uit en deed daarvoor een onderzoek bij 950 security experts, zo schrijft Venturebeat. Het bedrijf peilde naar de achtergrond van 300 security managers en 650 beveiligingsonderzoekers bij grote ondernemingen. Uit de resultaten blijkt dat meer dan drie op vier is opgegroeid met videospelletjes.
 
Meer dan negen op tien van de ondervraagden geloven dat games essentiële vaardigheden bijbrengen die horen bij de job: logisch nadenken, doorzettingsvermogen en begrijpen hoe je het best je tegenstanders benadert. Om dat te verwezenlijken zouden gamers creatiever te werk gaan dan traditionele cybersecurityspecialisten. Drie op vier securitybeheerders zeggen dat ze zouden overwegen een gamer in dienst te nemen, zelfs al is die daarvoor nog niet opgeleid.
 

Nood aan automatisering

Ongeveer de helft van de ondervraagden denkt dat het lastig (of zelfs onmogelijk) is om de complexiteit van de nakende cyberbedreigingen in de volgende twaalf maanden de baas te kunnen. “Steeds meer cyberaanvallen duiken op, waardoor het moeilijker wordt met de huidige bezetting om alle aanvallen af te weren. Idealiter zouden de securitytakken van bedrijven met gemiddeld zo’n 24 procent moeten stijgen om de bedreigingen anno 2018 bij te benen.”
 
81% van de ondervraagden gelooft ten slotte dat cybersecurity baat heeft bij meer automatisering. Tegenwoordig kunnen basistaken uitbesteed worden aan programma’s, zodat de menselijke werkkrachten hun tijd kunnen spenderen aan het opsporen van bedreigingen die nog niet zijn gekend in de database. Helaas is de automatisering bij vele bedrijven nog schaars. Volgens 32% van de ondervraagden is het probleem te wijten aan een gebrek aan knowhow.