mobiel betalen

Betalingsproviders Bancontact en Payconiq smelten samen tot de Bancontact Payconiq Company. De twee bedrijven hebben een overeenkomst afgesloten.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Bancontact Company en Payconiq Belgium gaan samen verder. Beide bedrijven hebben een werkovereenkomst afgesloten en willen fuseren tot de ‘Bancontact Payconiq Company’. De samensmelting moet tegen het einde van het tweede kwartaal van 2018 een feit zijn.
 

Pioniersrol behouden

 
“Het is belangrijk om vanuit België een pioniersrol te blijven spelen in het Europese betaallandschap. De opportuniteiten zijn enorm. Dat vraagt om een bundeling van expertise en talent,” stelt Michael Anseeuw, voorzitter van de raad van bestuur bij Bancontact.
 
Zowel Payconiq als Bancontact bieden een populaire app aan voor mobiele betalingen. De fusie wordt doorgetrokken op dit vlak: het is de bedoeling dat de apps worden samengevoegd tot één product, onder de naam ‘Payconiq by Bancontact’. Een specifieke datum voor de lancering van die app is nog niet geprikt, voorlopig blijven de apps van beide bedrijven bestaan en functioneren. De bancontactkaart blijft verder bestaan in zijn huidige vorm.
 
Speerpunt van de fusie is de grotere samenwerking en slagkracht op het vlak van mobiel betalen, waarin beide bedrijven een groot potentieel zien. “Betalen met smartphone wordt even vanzelfsprekend als betalen met uw Bancontact-kaart vandaag,” maakt Ivo Meersman zich sterk, die bij Payconiq Belgium voorzitter van de raad van bestuur is. In 2017 verwerkten beide bedrijven al zo’n 15 miljoen mobiele betalingen, een verviervoudiging van het jaar daarvoor.