Assisted reality-brillen bieden ondersteuning voor medewerkers in industriële bedrijfsomgevingen door het projecteren van relevante informatie op het vizier van hun veiligheidsbril. Een heftruckchauffeur, reparateur of logistiek medewerker heeft met zo'n slimme bril zijn handen vrij om zijn alledaagse taken probleemloos uit te voeren.


 
In april brengt Toshiba DynaEdge op de markt, een draagbare computer en veiligheidsbril ontworpen voor augmented reality-toepassingen op de werkvloer. Met de DynaEdge DE-100 computer in combinatie met de AR100 viewer krijgt een medewerker een volwaardige computer op zijn neus gezet in de vorm van een slimme veiligheidsbril.
 
“We introduceren de eerste monoculaire assisted reality-oplossing die de kracht van een Windows 10 Pro-computer combineert met de uitgebreide mogelijkheden van industriële slimme brillen”, zegt vicepresident van Toshiba Europe Maki Yamashita. “De samenwerking met Ubimax stelt ons in staat medewerkers om op de werkvloer hele efficiënte hulpmiddelen te bieden.”
 

Bedrijfstoepassingen

 
Augmented reality-toepassingen bieden bedrijven een waaier aan nieuwe mogelijkheden en bereiden ondernemingen voor op een digitale toekomst. Predictive maintenance in combinatie met augmented reality is vandaag al mogelijk in industriële omgevingen en begeleidt een reparateur gedurende routinereparaties. Door de opkomst van draagbare computersystemen en augmented reality-brillen, loont het de moeite voor bedrijven om applicaties te ontwikkelen die de rijkdom aan gegevens uit de big data-verzameling benutten.
 

Assisted reality-oplossing

 
De kern van de augmented reality-oplossing van Toshiba is de DynaEdge DE-100 processoreenheid die bovendien beschikbaar is in meerdere configuraties, afhankelijk van de verwerkingskracht die nodig is voor de activiteiten op de werkvloer. De DynaEdge DE-100 is een lichte en draagbare computer die draait op Windows 10 Pro. Door het gebruik van het Windows 10-besturingssysteem is het toestel eenvoudig te integreren in bestaande IT-omgevingen.
 
De monoculaire DynaEdge AR100 augmented reality-bril sluit je aan op de DynaEdge DE-100 computer. De slimme bril is uitgerust met onder meer wifi-, Bluetooth- en GPS-technologieën om zonder problemen een stabiele verbinding tot stand te brengen met het bedrijfsnetwerk.
 


Batterij

 
Een volledig opgeladen accu gaat ongeveer 6,5 uur mee, maar de exacte levensduur is afhankelijk van de configuratie en gebruiksomstandigheden op de werkvloer. Met een externe batterijlader die tot vier batterijen tegelijkertijd oplaadt, leidt Toshiba de werknemer moeiteloos doorheen een dag zonder netstroom.