Google werkt aan blockchain-technologie om de concurrentie aan te gaan met startups die zich specialiseren in de technologie om een reeks nieuwe diensten aan te bieden. Blockchain-integratie is niet alleen mogelijk in de financiële sector, ook andere sectoren halen voordeel uit de technologie.

Advertentie

 
De technologiereus Google werkt aan blockchain-gerelateerde technologie om zijn cloudactiviteiten te ondersteunen. Dat melden goedgeplaatste bronnen aan Bloomberg. Bedrijven zoeken hun toevlucht tot de blockchain en andere digitale grootboeken om transacties veilig vast te leggen en gegevens via internet te verwerken, een technologie die ook Google kan integreren om klanten gerust te stellen dat hun data beschermd wordt op de clouddiensten van de technologiegigant.
 

Transparante transacties

 
Het Google-moederbedrijf Alphabet Inc. ontwikkelt een eigen op de digitaal grootboek gebaseerd op de blockchain-technologie waar andere ondernemingen gebruik van kunnen maken om hun transacties transparanter te registreren. Het gedecentraliseerd bewaren van gegevens over een netwerk van computers bemoeilijkt het vervalsen van informatie en verhoogt de veiligheid en betrouwbaarheid van de databasesystemen, net zoals de integriteit van de data.
 
Het bedrijf achter de zoekrobot is een internetpionier van het eerste uur en omarmt nieuwe en open webstandaarden. De digitale grootboeken zoals blockchain zijn de drijvende kracht achter Bitcoin en andere cryptocurrencies en krachtige databases die op regelmatige basis via het internet op duizenden computers worden bijgewerkt. Elke invoer wordt bevestigd door alle machines die deel uitmaken van het openbare of privé netwerk van een bedrijf.
 

Kapers op de kust

 
Google is bovendien niet het enige technologiebedrijf dat de mogelijkheden van de blockchain-technologie verkent. Concurrent Amazon biedt al blockchain-toepassingen aan op haar cloudruimte, Amazon Web Service. Ook IBM sleutelt al jaren aan de integratie van blockchain-technologie in bedrijfstoepassingen.

Advertentie