In de komende tien jaar zal de cryptomunt bitcoin de dollar voorbijsteken in de strijd om de enige wereldwijd geaccepteerde munteenheid van het internet te worden. Dat stelt een van de pioniers in Silicon Valley Jack Dorsey.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Twitter en Square CEO Jack Dorsey ziet de toekomst van de bitcoin rooskleurig en gelooft dat de cryptomunt binnen tien jaar de enige munt op het internet zal zijn. “De wereld zal uiteindelijk een enkele munteenheid hebben, het internet zal een enkele munt hebben”, vertelt Dorsey in een interview met The Times. “Ik geloof persoonlijk dat het de bitcoin zal zijn.”
 
Dorsey verwacht dat de overgang nog even op zich laat wachten en spreekt over een periode van “vermoedelijk meer dan tien jaar, maar het zou ook sneller kunnen gaan.” Dat lijkt een onrealistische voorspelling, zeker gezien de huidige terugval in waarde van de cryptomunt.
 
Het interview met The Times vond plaats in Londen waar Jack Dorsey Square promootte. Dorsey is niet alleen CEO van Twitter, maar ook die van financiële dienstverlener en mobiel betalingsbedrijf Square dat onlangs de mogelijkheid toegevoegde om bitcoins rechtstreeks te kopen en verkopen via de Square Cash-app.
 
In een interview met The Verge stelde Jack Dorsey dat bitcoin de “eerstvolgende grote ontgrendeling” is voor de financiële wereld. Bitcoin biedt volgens hem voordelen als een munteenheid. “Ook al is er een vijandige entiteit of wantrouwen in het netwerk”, vertelt Dorsey. “We kunnen nog steeds vertrouwen op waardecreatie en de overdracht van waarden.”