Nieuws

Frankrijk neemt Google en Apple onder vuur

Franse minister van Financiën Bruno Le Maire daagt Google en Apple voor de rechter en eist een boete van twee miljoen euro wegens het stellen van oneerlijke contractuele voorwaarden voor startups en ontwikkelaars.

 
Apple Inc. en Alphabet Inc. leggen eenzijdig prijzen en contractwijzigingen op aan ontwikkelaars die software verkopen op Google Play en de App Store van Apple. “Ik zal Google en Apple dan ook voor de handelsrechtbank in Parijs brengen wegens misbruik van handelspraktijken”, vertelde Bruno Le Maire op RTL radio. “Hoe krachtig ze ook zijn, Google en Apple moeten onze startups en ontwikkelaars niet op deze manier behandelen.”
 

Franse wetgeving

 
Google meent de Franse wetgeving te respecteren. “Wij geloven dat onze voorwaarden in overeenstemming zijn met de Franse wetgeving en kijken er naar uit om onze zaak voor de rechter te brengen”, stelt Google-woordvoerster Mathilde Mechin. Apple reageert niet op verzoeken voor meer informatie van Reuters.
 
Le Maire verwacht dat Europa begin 2019 de mazen in de belastingheffing dicht zodat technologiereuzen zoals Google, Apple, Facebook en Amazon geen gebruik meer kunnen maken van de gaten in de regelgeving. Ook de Franse waakhond voor consumentenfraude DGCCRF onderneemt juridische stappen tegen de Amerikaanse technologiegroepen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business