Door een samenwerking tussen Itsme en CM.com kunnen binnenkort ook bedrijven en organisaties gebruikmaken van de Belgische digitale authenticatieservice Itsme.

Advertentie

 
Itsme is een alternatieve inlogmethode. De Itsme-app vervangt al je kaartlezers en wachtwoorden door één persoonlijke geheime code van vijf cijfers, ook inloggen met je vingerafdruk is mogelijk. Iedereen met een mobiele telefoon en een Belgische eID krijgt via Itsme een digitaal ID om in te loggen op online platformen en transacties te beveiligen en goed te keuren.
 

Overheidsdiensten

 
De Itsme-app werd eind 2017 gelanceerd en is een samenwerking tussen enkele Belgische grootbanken en telecomoperatoren om een goed beveiligd authenticatieplatform op poten te zetten. Ook overheidsdiensten zoals MyPension en Tax-on-web maken gebruik van de dienst.
 
Zakenpartner CM.com kondigt plannen aan om de Belgische identificatieservice Itsme aan te bieden aan bedrijven en organisaties in België en Nederland. CM.com is gespecialiseerd in de technische integratie van verschillende authenticatiemethoden en heeft ook ervaring met iDIN, een Nederlandse service vergelijkbaar met Itsme.
 

Kinderziektes

 
De lancering van Itsme ging gepaard met enkele kinderziektes. Na de lancering was het een tijd niet mogelijk om je te registreren of verliep het registratieproces met vertragingen en crashes. Die problemen zijn ondertussen opgelost.


Geen velden gevonden.