Nieuws

Franse start-up laat je cryptomunten minen met radiator

De Franse start-up Qarnot verwarmt je huis met een radiator die cryptomunten minet. In de radiator zit een cryptocomputer ingebouwd met twee krachtige beeldkaarten die de warmte genereren die hergebruikt wordt om de kamer in huis te verwarmen. Tijdens het verwarmen met deze 'slimme' radiator, creëer je ook geld.

 
De elektrische radiator is voorzien van twee Sapphire Nitro+ Radeon RX580 beeldkaarten van AMD, goed voor een hashrate van 60 MH/s. Bovendien belooft Qarnot dat het toestel geruisloos werkt door het ontbreken aan ventilatoren of bewegende onderdelen.
 

Herwonnen energie

De Qarnot QC-1 verbruikt maximaal 650 Watt en gebruikt alle energie die vrijkomt bij het minen van cryptomunten op een positieve manier. In de meeste computers van miners is de ontwikkelde hitte verloren energie, maar Qarnot hergebruikt deze warmte-ontwikkeling om het huis van de gebruiker te verwarmen.
 

 
Met een enkele app op je smartphone volg je in real-time de wijzigingen op de cryptomarkt en verhoog je de temperatuur van de radiator. Het enige dat je als gebruiker moet doorlopen is een installatieproces van 10 minuten. En naast een stekker in het stopcontact, moet je deze ‘slimme’ radiator ook verbinden met het netwerk via een ethernetkabel.
 

Kosten besparen

Naast de cryptominende versie brengt de start-up ook een versie met een ingebouwde computer. Bedrijven en organisaties kunnen op deze manier ook hun kantoorgebouwen verwarmen met restwarmte van de toestellen en zo op termijn kosten besparen.
 
De cryptomunten minende radiator kost 2.900 euro, een investering die je afhankelijk van de koerswijzigingen terugwint op termijn. Al is dat net zoals de cryptomarkt onzeker. Meer informatie vind je op de website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business