Nieuws

Mindsphere brengt Internet of Things dichterbij

Mindsphere is een open en cloudgebaseerd Internet of Things-besturingssysteem dat industriële bedrijven ondersteunt in hun digitale transformatie. Het biedt een ontwikkelingsplatform voor organisaties om eigen toepassingen en diensten met elkaar te integreren en gegevens te verzamelen en analyseren.

 
Bovendien biedt Mindsphere een verscheidenheid aan connectiviteitsprotocollen om apparaten en bedrijfsapplicaties te connecteren met het cloudgebaseerde besturingssysteem. Op het platform wordt data verzameld om later verdere analyses uit te voeren met als doel: het ontdekken van nieuwe patronen en inzichten.
 

Applicatieontwikkeling

 
Het Mindscape-besturingssysteem maakt krachtige industriële toepassingen en digitale diensten mogelijk door reële machines of apparaten te verbinden met de digitale wereld.
 
De open structuur van Mindsphere biedt de mogelijkheid om onafhankelijk van de fabrikant industriële toepassingen en installaties te integreren in het besturingssysteem en nieuwe applicaties te ontwikkelen. Mindsphere biedt daarvoor een innovatieve ontwikkelomgeving die gebruikmaakt van zowel het open Platform-as-a-Service van Siemens als van de toegang tot de AWS-cloudservices.
 

Gebruikersorganisatie

 
Verschillende industriële ondernemingen, waaronder Rittal en Siemens AG, maken deel uit van de nieuw opgerichte wereldwijde gebruikersorganisatie MindSphere World. Het doel van die organisatie is om het ecosysteem rond MindSphere over de hele wereld uit te breiden.
 
De vereniging ondersteunt de individuele leden bij de ontwikkeling en optimalisatie van IoT-systemen die gebaseerd zijn op het Mindsphere-besturingssysteem. De kennis en bestaande producten van partners bieden nieuwkomers over de hele wereld nieuwe digitaliseringsmogelijkheden.
 

Normen

 
Daarnaast speelt ook de ontwikkeling van normen voor de opbouw van een wereldwijd ecosysteem een belangrijke rol binnen Mindsphere World. De leden zullen in de toekomst gezamenlijk normen uitwerken voor de industrie om de interoperabiliteit tussen bestaande systemen te vergemakkelijken.
 
Door samen te werken wil Mindsphere World de industrie vooruithelpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business