Google Maps helpt ons al langer bij het bereiken van onze eindbestemming en maakt daarbij een schatting van onze reistijd. Niet alleen voor de doorsnee pendelaar, maar ook voor bedrijven is het platform een bron aan informatie. Het technologiebedrijf Localyse integreert nu met een handige tool die gegevens in de bestaande diensten van bedrijven.

Advertentie

 
Op de immowebsite Hebbes.be maakt de integratie van de ‘Travel Time API‘ het mogelijk om de reistijden naar je werk, school of familieleden in te voeren als een van de criteria in de zoektocht naar een nieuwe woning. Door het ingeven van een adres en een maximale reistijd, biedt de zoekmachine uitsluitend panden aan die te bereiken zijn binnen die tijdspanne.
 

Verkeer- en reisdata

 
De integratie van de verkeer-en reisdata van Google Maps verloopt nu nog eenvoudiger door een tool van Localyse, een officiële Google Cloud Premier Partner. Met de ‘Travel Time API’ bouwt het softwarebedrijf een brug tussen de diensten die de bedrijven aanbieden en de ruwe gegevens over reistijden afkomstig van Google Maps.
 
Bovendien biedt Localyse naast de ‘Travel Time API’ nog meer producten aan die een brug vormen tussen bedrijfstoepassingen en de ruwe data van Google Maps.