De Franse smartphonebouwer denkt het ei van Columbus te hebben met een hardware-wallet om bitcoins en andere cryptovaluta op te slaan.

Advertentie

 
De eerste aankondiging op MWC is geen smartphone of tablet, maar een cryptoportemonnee. Het Franse bedrijf Archos zet de allereerste hardware-buidel in de markt waarin je cryptovaluta kan bewaren. De geldbeugel werd omgedoopt tot de Archos Safe-T Mini en is vanaf juni beschikbaar voor vijftig euro.
 
De Archos Safe-T Mini is een cirkelvormig doosje die je koppelt met een micro-USB-kabel aan een computer of mobiel toestel. Het hebbedingetje lijkt een beetje op een vreemde hub, maar binnenin schuilt een lichte ARM-processor met Cortex M3-core en een kloksnelheid van 120 MHz. De eerste keer dat je het doosje koppelt, moet je een vier- tot negencijferige pincode instellen. Met die pincode kan je dan een privésleutel genereren waarmee je cryptotransacties kan uitvoeren.
 

Extra beveiligingslaag

Deze cryptoportemonnee lijkt nogal een vreemde eend in de bijt: waarom zou je je digitale munten willen opslaan op een lokaal doosje? Hoe veilig de Safe-T mini is, is nog niet duidelijk, maar in theorie legt hij een extra securitylaagje op je cryptoverzameling. Elke cryptotransactie moet voortaan eerst op het ingebouwde scherm verschijnen, een OLED-paneel van 128 bij 64 pixels. Nadien moet die goedgekeurd worden met een fysieke knop.
[related_article id=”173361″]
Een tweede probleemstelling roept zich daarbij op: wat als je hem kwijtspeelt? Bij schade, verlies of diefstal kan de eigenaar gebruikmaken van een back-up, zo beweert Archos. De Safe-T mini is compatibel met de volgende wallets: Electrum, Ethereum Wallet, GreenAddress/Greenbits, Myclium en MyCrypto. De ondersteunende cryptomunten zijn Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Ethereum, Litecoin en Zcash. Later wordt de ondersteuning nog aangevuld.
 
Archos is vooral bekend van zijn budgetsmartphones, maar tegenwoordig legt het Franse bedrijf zich ook op andere apparaten toe. Zo lanceerde het eerder een ‘Android-step’ en een ‘smart display’ met Google Assistant aan boord. Op zijn website staat de Safe-T Mini al vermeld, maar hij wordt pas vanaf juni uitgeleverd.

Advertentie