Nieuws

Belgisch IT-bedrijf Realdolmen komt in handen van Gfi

De Franse concurrent Gfi telt 196 miljoen euro neer voor Realdolmen. De overname werd unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur van het Belgische bedrijf.

 
Het gaat om gedeeltelijke overname: in eerste instantie krijgt Gfi Informatique 75 procent van de aandelen van Realdolmen in handen. Nadien zal het bedrijf een bod lanceren op de overige aandelen – dat is alleszins het plan. De Franse IT-expert betaalt 37 euro per aandeel, wat neerkomt op een totaalbedrag van 196 miljoen euro.
 
Gfi had al een akkoord gesloten met de families Colruyt en Vande Vyvere, die momenteel hoofdaandeelhouders zijn in Realdolmen, om hun aandelen over te nemen. Samen bezitten de beide families 23,9 procent van het bedrijf.
 
Nu koopt Gfi zich dus voor 75 procent in bij Realdolmen. De overname wordt unaniem gesteund door de raad van bestuur. Het bedrag dat Gfi neertelt omvat een premie van 11 procent op de huidige beurskoers van het bedrijf.
 
Het Franse Gfi Informatique wil met de acquisitie zijn aanwezigheid in België en Luxemburg uitbreiden. “Met de steun van het management van Realdolmen, biedt de combinatie van onze respectievelijke activiteiten en onze complementaire portfolio’s ons het potentieel om een Europese kampioen te creëren in de mid-market,” zo laat Gfi CEO Vincent Rouaix optekenen in de aankondiging van de overname.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business