Intel doet een nieuwe poging om Spectre te neutraliseren met een patch voor recente Intel Core- en Xeon-processors.

Advertentie

 
Intel stelt een nieuwe patch beschikbaar voor Spectre die het lek neutraliseert voor Intel Core-chips met Skylake-, Kaby Lake- en Coffee Lake-architectuur en voor Xeon-processors. Twee maanden geleden werd het bestaan van het Spectre-lek (en het gelijkaardige Meltdown) publiekelijk onthuld. De manier waarop Intel met de lekken is omgegaan is op z’n zachtst gezegd onbeholpen te noemen.
 
De nieuwe patch heeft “uitgebreide testen bij klanten en partners ondergaan om te verzekeren dat de verbetere versies klaar voor productie zijn,” aldus Intel. Naast bescherming voor Intel Core-chips van de zesde, zevende en achtste generatie zijn de patches ook compatibel met Xeon Scalable- en Xeon D-chips. Het bedrijf stelt dat de patch zijn weg naar toestellen zal maken via firmware-updates van fabrikanten.
 
Nadat nieuws over de twee lekken begin 2018 openbaar werd gemaakt, haastte Intel zich om met een patch voor de dag te komen. Die kwam er in januari, maar de update had belangrijke schadelijke bijwerkingen waardoor sommige systemen niet meer opstartten. Uiteindelijk moest Intel zijn gebruikers oproepen om de patch niet meer te installeren totdat het een betere versie had ontwikkeld.

Advertentie