Android

Met Android Enterprise Recommended wil Google meer bedrijven ervan overtuigen dat Androidsmartphones geschikt zijn voor een werkomgeving.

Advertentie

 
Google lanceert een aanbevelingslijst voor bedrijven om hen warm te maken voor Androidsmartphones. De lijst bevat een verzameling van toestellen die voldoen aan de vereisten van professionele smartphones.
 
Die vereisten zijn door Google zelf vastgelegd. Zo moeten de toestellen minstens op Android 7.0 draaien en aan een lijst van hardware- en softwarespecificaties voldoen. Onder andere een minimum 2 GB RAM en 32 GB opslag staat op de lijst, net als een resem standaardfuncties zoals bellen, sms’en en de aanwezigheid van de Play Store en een camera-app. Een andere regel die het bedrijf voorop stelt is dat de toestellen veiligheidsupdates binnen de 90 dagen moeten ontvangen na uitrol, en minstens één upgrade moete garanderen naar een nieuwe versie van Android. De volledige lijst van vereisten is online te bekijken.
 
Uiteindelijk heeft Google 21 toestellen verzameld die aan de voorwaarden voldoen. Onder andere zijn eigen Pixeltelefoons halen de lijst, net als de BlackBerry KEYone, de Huawei Mate 10 en P10, de LG G6, de Moto X4, de Nokia 8 en verschillende Sony Xperia-modellen. Google is van plan om de verzameling up-to-date te houden en nieuwe toestellen die aanmerking komen toe te voegen wanneer die uitkomen. Het plant ook om lijst verder te differentiëren op basis van werkbenodigdheden, met bijvoorbeeld een aparte categorie voor rugged-toestellen. De Android Enterprise Recommended-lijst is hier te raadplegen.

Advertentie