belgische-it-sector-tech

Twee op drie Belgische bedrijven ondervindt last van cybercriminaliteit. De overheid komt met een hulpgids die moet helpen om zich te verdedigen.

Advertentie

 
Met tips voor het ontwikkelen van een goede beveiligingsstrategie en het beheren van belangrijke data hoopt de Belgische overheid bedrijven beter te wapenen tegen de impact van cybercriminaliteit. Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) lanceert een referentiegids die bedrijven moet helpen bij het beschermen van hun online activiteiten en data.
 

Perceptie veranderen

 
Die ondersteuning is nodig, omdat cijfers aangeven dat cybercriminaliteit veel organisaties treft. Volgens het laatste officiële rapport ondervindt twee op drie Belgische bedrijven last van cyberaanvallen. Daar komt niet altijd schade bij kijken, 11 tot 24 procent van de bedrijven (afhankelijk van het type aanval) tekenen een verlies op.
 
Het CCB wil die cijfers te doen dalen met zijn online referentiegids. Door de informatie gratis beschikbaar te stellen, hoopt de organisatie dat meer bedrijven er tijd en budget in investeren. “Momenteel bestaat de perceptie dat het opstellen van zo’n plan niet de tijd en het geld waard is, maar wij willen een andere boodschap brengen,” stelt Miguel De Bruycker, directeur van het CCB tijdens de persvoorstelling.
 
De hulpgids bevat 150 maatregelen om de bescherming van bedrijfs-IT te verbeteren. Dat gaat van basistips tot geavanceerde aanbevelingen. “Wij raden alle Belgische bedrijven aan om op zijn minst de basistips toe te passen,” aldus De Bruycker. Je vindt de website hier.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.