outlook

Microsoft geeft toe dat een recente patch voor Outlook 2016 problemen veroorzaakt met bijlages wanneer je een e-mail doorstuurt.

 
Er doen zich problemen voor met bijlages in Outlook 2016 sinds Microsoft op 9 januari een patch uitbracht voor het programma. Het bedrijf bevestigt het euvel en heeft ondertussen al een oplossing klaar, maar die zal pas iedereen bereiken op de volgende patch tuesday.
 

MSI

 
Administrators merkten deze maand dat e-mails met bijlages die geforward werden, opeens hun bijlage verloren. Dit geldt voor plain-text berichten die verstuurd werden via de Microsoft Installer (MSI) versie van Outlook. Microsoft Installer wordt gebruikt om Office te installeren bij volume license-deals, zoals Microsoft Office Professional Plus of Microsoft Office Standard. Bij de click-to-run-versie van Office komt de bug niet voor.
[related_article id=”173824″]
Om te controleren welke versie je hebt, ga je naar het onderdeel Bestand en kijk je vervolgens bij Office-account. Zie je de optie Office-updates staan, dan heb je de click-to-run-versie voor je. Bij de MSI-versie zijn Office-updates niet beschikbaar.
 

Manueel downloaden

 
Ondanks de technische problemen is het aangeraden om de patch toch te installeren. Het bevat fixes voor 56 bugs, waaronder eentje waarvan is vastgesteld dat deze ook actief door hackers wordt misbruikt. Microsoft heeft een oplossing klaar voor de bijlage-fout maar zal deze pas uitrollen tijdens de volgende patch tuesday op 13 februari. Wie niet wil wachten tot de update automatisch binnenrolt, kan de patch manueel downloaden op deze pagina.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.