De Linux Foundation Networking Fund moet de samenwerking tussen de diverse opensource initiatieven stimuleren.

Advertentie

 
Zes opensource-projecten rond netwerkbeheer houden vandaag een nieuwe vereniging boven het doopvont: de Linux Foundation Networking Fund. De kersverse organisatie moet meer lijn brengen in de diverse ontwikkelingsprojecten en samenwerking tussen de gemeenschappen stimuleren.
 

Linux Foundation Networking Fund

 
Door de groeiende digitalisering en het exponentieel stijgende dataverkeer kan de telecomwereld niet bij de pakken blijven zitten. Bestaande netwerken voor internet moeten mee evolueren om geavanceerde toepassingen zoals zelfrijdende auto’s, artificiële intelligentie en het Internet of Things mogelijk te maken. De oplossing zit niet alleen in het leggen van meer en betere kabels; experts verwachten veel van nieuwe softwaretools voor Software-defined networking (SDN) en netwerkvirtualisatie (NFV). Verschillende opensource-projecten wijden zich aan netwerksoftware voor de toekomst.
Om hun inspanningen te kanaliseren, verenigen zes grote Linux-projecten zich nu onder één koepel. Het gaat om Open Networking Automation Platfom (ONAP), Open Platform for NFC (OPNFV), OpenDaylight, FD.io, PNDA en het Streaming Network Analytics System (SNAS). Ze groeperen zich onder het Linux Foundation Networking Fund (LFN).
[related_article id=”173865″]
Het is niet de bedoeling dat de opensource-initiatieven gaan samensmelten, daarvoor zijn hun projecten te verschillend. De koepelorganisatie hoopt wel om samenwerking te stimuleren en de ontwikkelaarsgemeenschappen te versterken. “De laatste vijf jaar hebben LFN projecten innovaties in netwerkbeheer dramatisch versneld. Samen zullen ze de vooruitgang in datanetwerken aan een ongeziene snelheid mogelijk maken in de komende decennia,” verklaart Arpit Joshipura, general manager van Networking and Orchestration bij de Linux Foundation.