Bitcoin

De twee Europese landen willen de komende G20-bijeenkomst gezamelijk een plan naar voren schuiven om meer grip te krijgen op de bitcoin-markt.

Advertentie

 
Frankrijk en Duitsland slaan de handen in elkaar om een voorstel uit te werken voor de internationale regulering van cryptomunten. De financiële ministers van de beide landen, Bruno Le Maire en Peter Altmaier, kwamen vorige week bij elkaar in de Franse stad Bercy. Op het einde van de ontmoeting spraken ze de wil uit om samen een plan uit te werken.
 
Het voorstel zal gepresenteerd worden tijdens de volgende bijeenkomst van de G20, die eind november 2018 in Argentinië zal plaatsvinden. De twee Europese ministers willen de onstabiele en uit zijn voegen groeiende markt van cryptomunten aan strengere regels onderwerpen. “We zullen een gezamenlijke Frans-Duitse analyse hebben van de risico’s verbonden aan bitcoin en reguleringsvoorstellen, en deze zullen in maart ingediend worden als een gezamelijk voorstel bij onze tegenhangers op de G20-top in Argentinië,” verklaarde Le Maire.
[related_article id=”173875″]
De laatste tijd is er algemene daling ingezet bij de koersen van verschillende populaire cryptomunten. Bitcoin zelf is nog maar half zo veel waard als op zijn absolute piekmoment. Veel experts wijzen voor die daling de plannen voor regulering aan die in verschillende landen worden voorbereid.

Advertentie