Microsoft oordeelt dat de Fall Creators Update klaar is om ook zijn opwachting te maken op de bedrijfsvloer. De officiële uitrol begint volgende week.

Advertentie

 
Bedrijven zullen binnenkort de Fall Creators Update zien opduiken. Microsoft heeft zijn fiat gegeven om de Windows-update naar alle toestellen uit te rollen. De Windows Fall Creators Update maakte zijn debuut op 17 oktober en is volgens Microsoft nu voldoende getest om zijn intrede te maken in een bedrijfsomgeving.
 

Installeren

 
Op toestellen die ingesteld zijn om automatische updates te ontvangen en die minstens de verjaardagsupdate van Windows 10 draaien, zal een meldingsbericht verschijnen dat gebruikers de kans geeft om een tijdstip aan te duiden waarop de installatie plaats zal vinden. Wordt die melding genegeerd, dan zal Windows zelf een optimaal uur proberen te bepalen om de update zo geruisloos mogelijk binnen te halen. Gebruikers mogen deze meldingen vanaf 18 januari verwachten.
 
Administrators die willen werken met packages of iso’s kunnen daar vanaf de week van 22 januari mee aan de slag gaan, aldus Microsoft. Het bedrijf zal dan vernieuwde installatiemedia publiceren voor Windows Update, Windows Update for Business, Windows Server Update Services en het Volume Licensing Service Center.
 
Microsoft beklemtoont verder in zijn aankondiging dat het installeren van de Windows 10-update geen afdoende actie is om computers te beschermen tegen de Meltdown- en Spectre-exploits. Bedrijven moeten ook de nodige firmware-updates binnenhalen voor hun hardware.

Advertentie