Het aantal crypto-investeerders dat de Gentse Delta-app dagelijks gebruikt om hun investering in het oog te houden, is op een maand tijd van 50.000 naar 250.000 gestegen.

Advertentie

 
In oktober vorig jaar lanceerde de Gentse start-up Opus Labs een gebruiksvriendelijke en mooie applicatie om je portfolio van cryptomunten centraal te beheren. Vandaag raadplegen 250.000 gebruikers maandelijks de stand van hun investering via de applicatie. In november waren dat er nog maar 50.000. “Het gebruik overtreft onze verwachtingen”, zegt Nicolas Van Hoorde, mede-oprichter van Opus. “Gebruikers openen de applicatie tot honderd keer per dag.”
 
Delta wijst zelf naar lovende kritieken bij de lancering van de app als één van de oorzaken van de populariteit, maar de steeds verder aanzwellende hype rond cryptomunten speelt vermoedelijk ook een rol. Wie zich laat verleiden tot investeringen in een gespreid portfolio, is vaak aangewezen op verschillende diensten een wallets. Een gebruiksvriendelijk overzicht ontbreekt in dat geval, en net dat biedt de Belgische applicatie.
 
Delta verscheen op iOS en Android als gratis app, maar sinds vorige maand kan je intekenen op een betalende formule. Daarmee kan je je portfolio synchroniseren tussen meer dan twee verschillende apparaten en krijg je toegang tot de allernieuwste previewversies van de app. Bovendien kan je tot tien portfolio’s beheren. Aan 8,49 euro per maand (6,25 indien per jaar betaald) is het betalende abonnement best prijzig voor een Android-app Voor de hobby-investeerder is het dan ook goed nieuws dat de gratis versie nog steeds uitgebreid is. Wie intekent op de professionele versie krijgt binnenkort wel toegang tot een desktopvariant van Delta.
 
Ondanks de relatief hoge abonnementsprijs telt Delta vandaag al ongeveer 5.000 abonnées en dat aantal blijft groeien. “Er komen er momenteel iedere dag een paar honderd bij”, aldus Van Hoorde. Dat de app, die zich steeds meer ontpopt tot een dienst, zo snel groeit, zorgt er bovendien voor dat Opus op zoek is naar extra personeel.
 
Delta is een mooi voorbeeld van een lokaal blockchaininitiatief dat zijn vruchten afwerpt. De app surft mooi mee op de bestaande hype. Hoe substantieel de groei van Delta is, en hoe relevant de app zal blijven wanneer de crypto-zeepbel spat, valt natuurlijk nog af te wachten.
 

Gentse start-up wil je cryptomuntportfolio beheren met app

Advertentie