Salesforce

Salesforce koopt Attic Labs, de start-up Noms. Dat is een gedecentraliseerde database die geoptimaliseerd is voor collaboratie.

Advertentie

 
Salesforce start 2018 met waar het best in is: een acquisitie. De CRM-kampioen koopt Attic Labs. Dat is een jonge start-up met als voornaamste product Noms. Noms is een gedecentraliseerde database die het mogelijk maakt om vlot samen te werken met enorme hoeveelheden gestructureerde data. Je kan de technologie zien als een variant op Git, geoptimaliseerd voor grote databases. De Noms-code wordt gedeeld via GitHub en is opensource, iets dat ook na de overname zo zal blijven.
 
Salesforce zal het Attic-team integreren met het Quip-team. Quip is een collaboratietool die sinds 2016 eigendom is van het bedrijf uit San Francisco. Salesforce positioneert Quip, dat op Dreamforce eind vorig jaar gepromoveerd werd tot platform, als centrale plaats waarin een team zijn hele digitale samenwerking kan onderbrengen, van conversatie en agenda tot (binnenkort) het beheer van databases.
 
Voor Salesforce, dat net gisteren de 326 meter hoge Salesforce Tower in San Francisco voor het eerst in gebruik neemt, zijn overnames geen onbekend terein. 2017 was een rustig jaar voor de slokop, maar in 2016 nam de organisatie van Marc Benioff twaalf bedrijven over. Salesforce trok sinds 2006 al bijna 50 bedrijven naar zich toe. Die acquisitiehonger is een belangrijke verklaring voor de snelle uitbouw van het brede Salesforceportfolio.
 
Attic Labs is Firefox-gebruikers misschien gekend van Greasemonkey. Die plugin waarmee je websites kan bewerken in je browser voor ze helemaal laden is niet uitgebracht door het bedrijf, maar werd wel geschreven door de oprichters van Attic.
 

Quip ontpopt zich tot ultiem collaboratieplatform

Advertentie