Nieuws

HP lanceert 3D-webcamscanner van Sprout als afzonderlijk gadget

HP brengt de 3D-functionaliteit van zijn Sprout-computer naar alle Windows 10-toestellen.

 
HP experimenteert intussen al een viertal jaar met de Sprout: een all-in-one-computer met 3D-registratiecapaciteiten. Het systeem heeft bovenaan een 3D-scanner die naar omlaag gericht is. Zo onstaat er voor het scherm een ruimte waarin je in een virtuele 3D-omgeving aan de slag kan. Zo kan je bijvoorbeeld objecten in een 3D-programma op het scherm manipuleren door handgebaren voor het display. De Sprout is één van HP’s meer experimentele toestellen, waarbij het bedrijf niet meteen naar een grote afzetmarkt zoekt maar eerder onderzoekt hoe de technologie van morgen er zal uitzien.
 
Het project heeft intussen geleid tot een soort 3D-webcam. De camera brengt de 3D scanfunctionaliteit naar alle Windowstoestellen. Zo hoef je niet meer te investeren in een totaal Sproutsysteem om er mee aan de slag te gaan. Dat leek ons inderdaad een drempel die adoptie van de technologie in de weg stond. De kans dat iemand met interesse in de functionaliteit al een capabele workstation in zijn bezit heeft, en dus niet wil investeren in een nieuw toestel van 3.000 euro, is groot.
 
De HP Z 3D Camera is gericht op professionals, zoals het Z label gekend van de workstation line-up verraadt. Om het toestel te gebruiken heb je een best krachtige pc nodig. HP raadt zelf een toestel aan met een quadcore Core i7-cpu, 16 GB aan RAM en een Nvidia GeForce GTX 960M. AMD-kaarten zijn niet volledig compatibel met alle functies van het toestel.
 
HP heeft het toestel getest op zijn eigen HP Z- en HP E-schermen, maar in theorie kan je de camera op ieder compatibel Windows 10-toestel gebruiken ongeacht de fabrikant. In de praktijk wil je vermoedelijk wel met een desktop of een gedockte laptop aan de slag, op een gewone laptop zal je met de camera niet al te veel kunnen doen. De HP Z 3D Camera is aangekondigd op CES in Las Vegas, en zal 599 dollar kosten.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business