Uber

Uber heeft een koper gevonden voor zijn verlieslatende leasingafdeling.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Uber heeft een koper gevonden voor zijn autoleasing-afdeling. Deze afdeling stond al sinds augustus te koop. De startup Fair.com koopt de autoleasing business van Uber over voor een onbekend bedrag.
 

Leasingdienst

Fair is een automarktplaats waar je terecht kan om eenvoudig een wagen te leasen. Je kan een auto leasen op basis van het bedrag dat je wil en mag betalen. Je kan de wagen op elk moment terugbrengen met een opzegtermijn van vijf dagen. Alle betalingen verlopen via een app.
 
Uber bezit ongeveer 30.000 auto’s die in totaal 400 miljoen dollar waard zijn voor zijn leasingafdeling. Uber-chauffeurs konden deze auto’s leasen, waarna de leaseprijs van hun inkomsten werd afgetrokken. Uber verwachtte niet dat zijn leasingdienst winstgevend zou zijn, maar verliest meer geld aan de afdeling dan verwacht. Het bedrijf verwachtte een kost van 500 dollar per auto, maar verloor 9.000 dollar per wagen. Dat kwam onder andere doordat Uber-chauffeurs erg snel en onvoorzichtig reden met de wagens om uit de kosten te geraken.
 

Partners

Fair neemt de 150 Uber-medewerkers van de leasingafdeling mee over. Bovendien heeft de startup een exclusieve deal met de taxidienst. Uber-chauffeurs kunnen aan interessante prijzen wagens leasen bij de automarktplaats. Uber wordt op zijn beurt aandeelhouder van Fair.