Elon Musk belooft dat de productie van zijn elektrische vrachtwagen start nadat de Model Y klaar is.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Elon Musk prikkelt de verbeelding van bedrijven wereldwijd met zijn elektrische vrachtwagen. De truck zou op één batterijlading 800 kilometer kunnen rijden en bevat allerhande sensoren om het leven van chauffeurs gemakkelijker te maken. Musk belooft dat de productie van de vrachtwagen start nadat Tesla de Model Y heeft gefabriceerd.
 


 
Tesla heeft tot nu toe veel lovende commentaar gekregen over zijn elektrische wagens. Elon Musk – die aan het stuur van het bedrijf zit – wil als één van de eerste bedrijven volledig zelfrijdende auto’s aanbieden en biedt deze technologie nu al in een beginstadium aan in de vorm van de Autopilot. De innoverende wagens van het bedrijf kunnen op veel lovende commentaar rekenen.
 
Musk is erg goed in het aanwakkeren van interesse over zijn nieuwe producten, maar jammer genoeg niet zo goed in het inschatten van deadlines. Volgens de voorspellingen van de Tesla-baas zou de Model 3 nu in volle productie moeten zijn, terwijl er vooralsnog maar een handvol wagens is geleverd. Musk zegt meteen aan de productie van zijn truck te beginnen na de productie van de Model Y. Deze elektrische wagen zou tussen 2019 en 2020 klaar moeten zijn, indien alles goed gaat.